26.11.07

Activiteiten

Activiteiten die ik op stage heb gedaan.

Activiteit 1
> Nijntje ziek maken
We hadden het thema dokter op het kinderdagverblijf.

Ik vond Nijntje ziek maken er goed bijpassen. Had een versje van rode stippen en toen heb ik als activiteit voor de kinderen Nijntje ziek maken. Ze mochten allemaal rode stippen op een Nijntje tekening zetten.








Activiteit 2
> Liedjes zingen
Het thema was herfst

Hier heb ik allemaal herfst liedjes bij gezocht. Zo leerde de kinderen ook liedjes over het thema.



Activiteit 3
> Boekje lezen
Het thema was nog herfst.

Had een verhaaltje van de herfst. Het ging over Sanne en Jasper hollen door het bos.
Ze gingen naar het bos waar ze blaadjes gingen zoeken. Ook zagen ze veel nieuwe dingen in het bos bijv. een heksenkring (dit zijn paddestoelen die in een kring staan.)



Activiteit 4
> Op muziek spelen.
Het thema was herfst, maar ik heb deze activiteit gedaan zodat ze altijd met het thema bezig zijn, maar ook ergens anders mee.

De kinderen mochten gek doen als er muziek was. Als de radio bijv. muziek speelde, maar zodra de muziek uitstaat (Dus niet hoorbaar is) dan moesten de kinderen allemaal gaan zitten.
Zo kun je er allemaal dingen bedenken bijvoorbeeld de kinderen moeten als er muziek is lopen, rennen, huppelen enz. Maar als de muziek stopstaat dan moeten ze stil staan, zitten, op de bank gaan zitten enz.



Activiteit 5
> Een boom maken
Het thema was nog herfst.

De kinderen kregen allemaal een kleurplaat van een boom en bladeren. Ze moesten deze inkleuren met allerlei kleuren. Toen ze klaar waren hebben wij de boom en bladeren uitgeknipt en op papier geplakt. Zo kreeg je hele leuke herfst bomen, omdat de boom niet vol zat met bladeren.



Activiteit 6
> Stoomboot verven
Het thema was sinterklaas

De kinderen kregen allemaal een stoomboot waar ze met verf op mochten verven. Zo krijg je namelijk een vrolijke stoomboot. Toen de boten droog waren hebben wij het uitgeknipt, watten opgeplakt en op de ramen gehangen. Zo krijg een vrolijk lokaal voor sinterklaas.



Activiteit 7
> Zwarte piet spelen
Het thema was sinterklaas

Heb zwarte piet gespeeld voor de kinderen. Heb in de groep pepernoten uitgedeeld en de cadeautjes aan de kinderen gegeven. Ook heb ik met de kinderen liedjes van sinterklaas gezongen. Samen met een andere piet heb ik de laatste groep gedaan.
De kinderen vonden het heel leuk, maar toch ook wel eng.

Het is toch wel raar om anders voor een groep te staan.

Geen opmerkingen: