26.11.07

Een beer dat Mohammed heet

Artikel uit de Spitskrant
Een Britse schooljuf is in Sudan gearresteerd voor het beledigen van de islamitische profeet Mohammed, doordat haar leerlingen een teddybeer Mohammed mochtenb nemen. Dat berichtte de BBC gisteren. Collega's van de vrouw zeiden dat ze een fout had gemaakt door de kinderen zelf de naam van de knuffel le laten kiezen.
Agenten arresteerden de juf na klachten van enkele ouders. De kinderen namen Mohammes om de beurt mee naar huis en beschreven in een schrift wat hij meemaakte. Ze maakten ook teningen van de knuffel. In de islam is het verboden de profeet af te beelden.


Hoe denk ik hier over?
Ik vind dat de juf niet gearresteerd moet worden, want het is toch goed dat ze kinderen laten kiezen. Als zij graag die naam willen hebben dan moet dat toch goed zijn. Niet alle mensen hoeven in de inslam te geloven, want niet alle mensen geloven in hetzelfde. Ook niet als ze in hetzelfde land wonen. Want in Nederland is ook niet iedereen katholiek of cristelijk. Hier kiest ook iedereen zijn of haar eigen geloof.
Maar verder heeft deze naam geen betrekking op de islam. Hier wordt verder niets mee bedoeld.

De juffrouw had misschien beter paar namen op het bord kunnen zetten waar de kinderen uit kunnen kiezen om trammelant te voorkomen. Zo hield ze alle ouders tevreden.

Maar ik vind niet dat de juffrouw wat verkeerd heeft gedaan. Ik vind dat iedereen zijn of haar eigen mening er over mag hebben en dat ze zelf mogen weten welke namen ze gebruiken of niet.

Geen opmerkingen: