17.12.07

Kinderen met een handicap naar een kinderdagverblijf

Ik vind dat kinderen met een beperking ook naar een kinderdagverblijf moeten kunnen. Het kinderdagverblijf moet dan wel bevoegd zijn om deze kinderen de goede zorg te geven en ze vriendelijk te kunnen opvangen.
Ouders van deze kinderen willen ook kunnen werken en moeten de mogelijkheid kunnen krijgen om hun kind naar een kinderdagverblijf te brengen.

Een kinderdagverblijf moet eigenlijk leidsters hebben die met deze kinderen kunnen omgaan en die ook bevoegd er voor zijn. Die deze kinderen goed en liefdevol kunnen opvangen. Zo krijgt iedereen een mogelijkheid om zijn of haar kind naar een kinderdagverblijf te werken als ze moeten werken.
Ik vind dat alle kinderdagverblijven deze mogelijkheid moeten hebben. Athans sobieso 1 a 2 in iedere stad/ dorp.
Het hoeft geen kinderdagverblijf te zijn wat alleen voor kinderen met een beperking is, maar een groep is goed. Zo kunnen deze kinderen ook omgaan met leeftijdsgenoten die geen beperking hebben. Zo krijgen ze een kans om ook andere kinderen te zien.

De regering mag best meer geld beschikbaar stellen voor de instellingen, want lang niet overal zijn van deze kinderdagverblijven.
Ouders krijgen zo ook rust en kunnen gaan werken als ze dat willen. Het is toch zeer vermoeiend om een kind met een beperking te hebben. Ze vragen veel aandacht en dat heb je niet altijd. Soms zit alles niet mee en wil je even rust, maar je kind moet je overal mee helpen. (Athans voor een grote deel).
Maar ik vind niet dat ouders een kind iedere dag naar een kinderdagverblijf moeten brengen als ze niet werken. Zo wordt het kind daar maar gedropt en zelf leuke dingen doen. Het kind wil namelijk ook door zijn of haar ouders verzorgt worden en daar liefde en aandacht van krijgen.

1 opmerking:

Lin zei

Ben ik het ook mee eens!! Alle kinderen moeten naar een kinderdagverblijf kunnen. En ouders moeten kunnen werken!! De leidsters die op die kinderdagverblijven werken moeten wel extra cursussen of opleiding hebben gevolgd! Maar ik vind ook dat deze kinderen ook naar een kinderdagverblijf moeten kunnen!!