31.12.07

Kinderopvang op de zaak

ALMELO - In Amerika gebeurt het vaker bij grote bedrijven, maar in ons land is het bijzonder. Kinderopvang De Cirkel heeft echter plannen voor drie kinderdagverblijven in bedrijven. De crèches voor kinderen van nul tot vier jaar zijn ook toegankelijk voor kinderen van buiten het bedrijf.

De eerste 'crèche op de zaak' wordt 15 november officieel geopend in het pand van Persoonality op bedrijventerrein Twentepoort, langs de A 35. In het payrollbedrijf is plek voor zestien kinderen. Eind volgend jaar wil De Cirkel een opvang voor 28 kinderen openen bij het Multi Care Center, dat naast het Twenteborg Ziekenhuis wordt gebouwd. Als er behoefte aan is, kan het ziekenhuispersoneel daar ook van verlengde opvang buiten kantooruren gebruik maken.

Ook volgend jaar opent De Cirkel een kinderdagverblijf voor ruim dertig kinderen in het pand van Soweco aan de Plesmanweg. Die crèche is voor kinderen waarvan de ouders in het gemeentelijke reïntegratieproject Fusion werkzaam zijn. Met goede kinderopvang moet voor moeders de drempel voor werk worden verlaagd. Volgens de Cirkel is de opvang ook geschikt voor klanten uit de Schelfhorst. Daar wil het bedrijf een crèche openen, maar kan er geen ruimte vinden.

Bron: Twentsche courant tubantia

Geen opmerkingen: