13.12.07

Kinderen uit huis plaatsen bij kindermishandeling

Discussie:
Kinderen moeten zo snel mogelijk uit huis geplaatst worden als ze mishandeld worden:

De helft van de groep vind dat het mishandelde kind niet direct uit huis geplaatst moet worden. En de andere helft vind van wel

Waarom niet:
Ze moeten eerst kijken of het kind erg mishandeld wordt en als het door de ouders gedaan wordt of door een broertje, zusje of familie.
Als het door de ouders, zusje of broertje wordt gedaan dan moet je ze hulp aanbieden. Je kunt dan het kind er altijd nog uitplaatsen als de therapie of dergelijke niet helpt. Het kind kun namelijk niet eerst bij de ouders weghalen en later er toch weer terug plaatsen omdat je niet wist of de therapie hielp.

Waarom wel:
Een mishandeld kind lijd pijn. Om het kind te beschermen haal je het weg bij de personen die het kind mishandelen. Zo krijgt het kind rust. Het is weg en kan het probleem proberen te verwerken.


Maar het kind weghalen bij de ouders is een ramp. Een kind houdt van zijn of haar ouders. Of ze hem of haar nou pijn doen of niet. Ze zijn loyaal tegen ouders. Als een ouder wat doet dan vergeef je hem toch weer, omdat het je vader of moeder bijvoorbeeld is.
Zelf ben je ook zo tegen je ouders, want als je vader een keer hard tegen je schreeuwt en je hebt al herhaaldelijke keren tegen hem gezegd:" Nu moet je ophouden, want dat is niet normaal." Maar naar die kleine ruzie vergeef je hem toch weer, omdat het je vader is.

Ik vind dat je kinderen die mishandeld worden niet direct uit huis moet plaatsen. Je moet zijn of haar ouders eerst therapie geven zodat ze hun probleem kunnen proberen op te lossen. Daarna kun je het kind nog uit huis plaatsen als de ouders niet mee willen werken of dat de therapie niet helpt.

Geen opmerkingen: